Επικοινωνήστε για άμεσο ραντεβού
tel up
info@healthylady.gr
  • instagram
  • facebook
  • twitter

 

Η μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων αποτελεί μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις στις γυναίκες και είναι μια από τις βασικότερες αιτίες καρκίνου των γυναικών.

Το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV) προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από τους συχνότερους καρκινογόνους τύπους του ιού, αλλά όχι από όλους. Με τον εμβολιασμό, προσπαθούμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα νεαρά άτομα που ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή, από τις επιπτώσεις μιας λοίμωξης από τον HPV. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η εκτός από τη σημαντικότατη προστασία που παρέχει το εμβόλιο, η γυναίκα πρέπει να συνεχίσει να έχει προστατευμένες ερωτικές επαφές, λόγω της πιθανότητας να μολυνθεί από κάποιο άλλο στέλεχος του ίου. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προστατευτούν και από τα υπόλοιπα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο έρπης των γεννητικών οργανων, η σύφιλη κλπ.

HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) είναι το πιο συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και απασχολεί συχνά τις γυναίκες, καθώς σε αυτόν οφείλονται τα κονδυλώματα αλλά και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. για το λόγο αυτό και οι γυναίκες συχνά ρωτούν να μάθουν, σχετικά με αυτόν τον ιό.

 

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ονομάζονται οι ασθένειες που μεταδίδονται κυρίως με την ερωτική επαφή δύο ατόμων (κολπική, πρωκτική ή στοματική). Αφορούν τις γυναίκες όλων των ηλικιών αλλά ιδιαίτερα τις γυναίκες που κάνουν συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων. Αυτές οι γυναίκες πρέπει να επισκέπτονται το γυναικολόγο τους ανά τακτά διαστήματα και να προβαίνουν και στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η εξέταση για τη μοριακή ανίχνευση του DNA του ιού των ονομάζεται τυποποίηση ή ταυτοποίηση. Με την εξέταση αυτή μπορούμε να βρούμε ακριβώς αν υπάρχει ο ιός και με ακρίβεια ποιος τύπος του ιού έχει μολύνει τη γυναίκα.

 

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο γνωστά ιατρικά περιοδικά στις ΗΠΑ, μια νέα επιστημονική μελέτη έδειξε ότι όταν η τυποποίηση γίνεται σε γυναίκες με κάποιο πρόβλημα στο τεστ παπ, τότε η διάγνωση της παθολογίας του τραχήλου της μήτρας είναι πιο γρήγορη και πιο ολοκληρωμένη.

τεστ παπΟι ρυθμοί ζωής σήμερα είναι καταιγιστικοί και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος έως μηδενικός. Οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται, είναι μητέρες και νοικοκυρές. Αποτέλεσμα είναι πολλές να παραμελούν την υγεία τους και ιδίως τα γυναικολογικά θέματα.

Οι γυναίκες ξεχνούν τον γυναικολόγο τους

 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας της Γυναίκας στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 1 στις 3 γυναίκες δεν είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο γυναικολόγο. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς υπολογίζουμε ότι περίπου το 15% των γυναικών μόνο, επισκέπτεται το γυναικολόγο και είναι συνεπείς για τον τακτικό τους έλεγχο. Οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι σημαντική και η υγεία τους, η οποία πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα.

Page 1 of 4

Κλείστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 6919 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Μουσών 1 - Αθήνα 11524 (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη, πλησίον ΛΗΤΩ)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225